30/03/2022

Facebook marketing bureau.

Share Now:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Facebook Power 5: Skab resultater – automatisér din markedsføring

Markedsføring er et nødvendigt onde. Med mindre din virksomhed hedder Tesla Inc., så har du garanteret brug for at markedsføre dig selv – på den ene eller den anden måde.

Den store kunst i markedsføring handler om at nedbringe sin CPA (Cost Per Acquisition) så meget, så prisen på at anskaffe en kunde ikke æder alt det overskud, man ellers kunne lave på kunden. 

Og det er svært at få en god, lav CPA. Faktisk er det en underdrivelse at kalde det svært – det er benhårdt. Det er derfor, at virksomheder investerer så mange penge i at finde den mest effektive markedsføringsmetode. Det er derfor, at markedsføring som felt er en videnskab for sig.

Facebook har en simpel forretningsmodel. De tilbyder virksomheder en platform, som de kan markedsføre sig på. Og længe har Facebook været blandt de mest foretrukne markedsføringsplatforme derude. Men som så mange andre steder er den gennemsnitlige CPA på Facebook steget over de seneste år. Årsagen skal bl.a. findes i to faktorer: (1) Der er flere virksomheder, der er villige til at betale for markedsføring på Facebook, og (2) Facebooks brugere er lige så stille begyndt at blive resistente overfor reklamer på mediet.

 

Det er en naturlig udvikling. Det er simpel udbud og efterspørgsel. Og indtil for nyligt skulle vi nok bare vænne os til lidt højere CPA’er.

 

Ja, det var lige indtil Facebook i 2019 lancerede Power 5, et nyt og mere automatiseret framework for annoncering, og langsomt begyndte at udrulle systemet til alle sine brugere.

 

I denne artikel introducerer vi Facebooks Power 5, og fortæller dig præcist hvordan du kan drage mest mulig nytte ud af dette nye framework.

 

Hvad er Facebook Power 5?

Facebook Power 5 er fremtidens framework til annoncering på det primære sociale medie i Danmark. Ud med de gamle udgifter til store markedsføringsteams, der minutiøst sidder og følger hver reklames performance sammenlignet med de øvrige – og ind med intelligent automatisering på alle leder og kanter.

 

Dét er kernen i Facebooks Power 5: Automatisering, der bygger på kunstig intelligens.

 

Det er systemet, der helt af sig selv træffer alle de smarte beslutninger, som du tidligere skulle hyre en højtlønnet, markedsføringsuddannet fagperson til at sidde og lave for dig.

 

Facebooks Power 5 blev i 2019 introduceret af Facebook som en samling af deres “best practises” for virksomheder, der følger en direct response-strategi i deres markedsføring (altså, for virksomheder, der gerne vil præge deres kunder til at træffe en købsbeslutning i det øjeblik, de ser reklamen). Power 5 udlægger fem strategier, som Facebook har automatiseret, der – hvis de følges ordentligt – i stor grad vil forbedre dine reklamers gennemslagskraft.

 

De fem strategier er:

  1. Account Simplification
  2. Campaign Budget Optimization
  3. Automatic Placements
  4. Auto Advanced Matching
  5. Dynamic Ads Mastery

 

Det bedste af det hele er, at du har disse automatiserede værktøjer til rådighed uanset hvad dit markedsføringsbudget så måtte være. Selv de små spillere kan være med i dette game, og genvinde CPA’er, der er til at fordøje med et smil på læben.

 

Lad os gå lidt mere ind i hvordan hver af de fem strategier optimerer dine Facebook-annoncer i praksis.

 

Account Simplification

Lad os kaste de fine begreber overbord, og blot konstatere: en markedsføringsindsats kan enten være grovkornet eller finkornet. 

 

Her er et eksempel på en grovkornet markedsføringsindsats. En virksomhed vurderer hvem den repræsentative forbruger er på sit marked, opretter en kampagne til denne forbruger, og lader kampagnen skabe de resultater, den nu engang gør.

 

Med en finkornet markedsføringsindsats, derimod, går man ind i en kampagne, og nærstuderer, justerer og eksperimenterer med hver en lille parameter, der kunne tænkes at påvirke kampagnens udfald positivt. En af de primære måder, hvorpå man kan føre en finkornet markedsføringsindsats, er ved at oprette mange mindre kampagner, der har hvert sit fokusområde.

 

Du vil få de bedste resultater med en finkornet markedsføringsindsats. Men en finkornet indsats kommer med et catch: du vil nemlig også få de mest komplicerede og uoverskuelige markedsføringsstrukturer.

 

Ind kommer nu Power 5’s Account Simplification. Her kan du reducere mængden af dine kampagner og reklamer betragteligt, og lade Facebooks algoritme stå for at teste hvilke af reklamernes publikum, placeringer og indhold, der driver den bedste performance.

 

Det bedste af det hele er, at Facebooks algoritme generelt performer bedre end langt de fleste professionelle marketing-teams derude. Årsagen skal findes i algoritmens tilgang, der udelukkende er datadreven. Den har ikke forudindtagede holdninger til, om det er ICP (Ideal Customer Profile) A eller B, der bør fatte den største interesse for dit produkt. Algoritmen eksperimenterer, og træffer objektive beslutninger på et datadrevent grundlag.

 

Tættere kommer du altså ikke på at gøre din egen markedsføringsindsats til den rene videnskab. Og videnskab skaber resultater.

 

Campaign Budget Optimization

Under normale omstændigheder skal du ind og sætte et budget for hvert reklame-sæt i din overordnede kampagne. Men denne form for mikro-styring af dine annoncesæt gør, at det i sidste ende er dig selv, der skal vurdere hvilke reklame-sæt i din kampagne, der vil performe bedst – og så skrue budgettet op for dem ift. resten.

 

Her kommer Power 5’s andet ben ind på banen: Campaign Budget Optimization.

 

Denne strategi automatiserer denne proces – igen på et datadrevent grundlag. Du skal blot fastsætte et budget for din overordnede kampagne, og så går Facebook ind og pusher mindre budgetter ud til enkelte reklame-sæt. De af dine reklame-sæt, der leverer den største sandsynlighed for en konvertering, vil Facebook også give den største bid af den samlede budget-kage.

 

I eksemplet ovenfor kan vi se, at et overordnet kampagnebudget på $30 i første tilfælde kan lede til 10 konverteringer. Dog er det tydeligt at se i første eksempel, at “Ad set 2” har den største konverteringsrate, mens “Ad set 3” har den mindste. Når Facebooks algoritme får lov til at styre budgettildelingen for de enkelte reklame-sæt, så skrues der op for de reklame-sæt med høje konverteringsrater, og ned for dem, der ikke performer lige så godt.

 

Resultatet er flere konverteringer for det samme markedsføringsbudget – i det ovenstående tænkte eksempel en konkret forskel i performance på 50%, der typisk ikke ligger for langt fra virkelighedens muligheder.

 

Automatic Placements

Facebook er ikke bare Facebook (og faktisk er det helt ved siden af, for det hedder jo Meta i dag). Facebook-familien strækker sig over flere forksellige apps, og platforme. De mest kendte af alle disse apps er Facebook selv, Instagram og Messenger.

 

Når du opretter en kampagne, så har du mulighed for selv at vælge hvor reklamerne skal vises. Og du vil jo gerne vise din reklame der, hvor de skaffer dig flest konverteringer til den lavest mulige pris – altså, den bedste CPA.

 

Lad os sige, at du kører separate kampagner for Facebook, Instagram og Messenger. Du har adgang til data, der viser dig den gennemsnitlige CPA på hver af disse platforme. Ud fra denne data kan du træffe kvalificerede beslutninger – du opjusterer indsatsen for de kampagner, der har en lav CPA, og nedjusterer de andre en smule.

 

Problemet med denne tilgang er, at den faktiske pris på en given reklameplacering i betydelig grad afhænger af dit budget – og det kan din CPA ikke vise dig. Det kan meget vel være, at en opjustering af budgettet for en given reklameplacering også vil forøge den gennemsnitlige CPA for denne placering, mens de øvrige placeringers CPA’er faktisk falder – i takt med, at du mindsker budgetterne for dem.

 

Det hænger jo ikke sammen, hvis du gerne vil lave en ordentlig markedsføringsindsats, og få mest for dine penge.

 

Med Facebooks Automatic Placements er du sikret, at beslutningen om dine reklamers placering er i hænderne på den mest kompetente beslutningstager, du har tilgængelig – Facebooks egen algoritme. Algoritmen træffer beslutninger om placeringer i realtid, hvilket betyder, at den konstant leder efter den billigste og mest effektive placering for alle dine ads – på tværs af alle platforme.

 

Det giver dig mere bang for your buck – den bedste gennemsnitlige CPA.

 

Auto Advanced Matching

Når en besøgende forvilder sig ind på din hjemmeside, og foretager sig en handling, så kan det ikke blot være idéelt men nødvendigt for dig at følge op med den person, hvis det i sidste ende skal bringe en konvertering i hus.

 

Men hvordan skal du lige gøre det? Det er jo kun i sjældne tilfælde, at besøgende giver sig til kende på din hjemmeside – og det er slet ikke i alle tilfælde, at det overhovedet er lovligt for dig at opfølge uopfordret.

 

En targeted reklame kunne være det, der gjorde udfaldet. Og med Facebooks Auto Advanced Matching kan du nu få mulighed for at udnytte dig af den kendsgerning, at de fleste af de brugere, der bevæger sig ind på din hjemmeside, også har profiler på Facebooks sociale medier. Det er simpelthen et værktøj, der skal hjælpe dig med at gribe dine potentielle kunders data, og automatisk udnytte dem på en smartere måde i din markedsføring – uden at bryde GDPR-lovgivningen, selvfølgelig.

 

Auto Advanced Matching lader din hjemmeside tale sammen med dine Facebook Ads, og skaber et fantastisk samspil – der også giver din hjemmesides besøgende en “hel” oplevelse af din virksomhed.

 

Dynamic Ads Mastery

Du er inde på en hjemmeside for at kigge lidt rundt, og måske shoppe lidt. Pludselig får du en notifikation fra Facebook, og glemmer for en stund din købetrang – ja, måske lukker du siden helt ned. Eller, det var da lige indtil Facebook et halvt minut efter viser dig en reklame for det produkt, du lige har kigget på.

 

Episoder som denne driver konverteringer i stor skala. Og hvis du har en webshop med et stort produktkatalog, så kan Dynamic Ads Mastery også gøre det samme for dig.

 

Med Dynamic Ads Mastery er du sikret et optimalt samspil mellem din webshops produkter og Facebook-annoncering. Uden alt det manuelle arbejde sikrer Dynamic Ads Mastery en effektiv retargeting-strategi, der får leads, der næsten trykkede på købsknappen, til at falde over den igen.

 

Det er smart, ikke?

 

Denne løsning er dog kun for dig, der driver en webshop med mange produkter. Har du ikke en sådan webshop, så kan de førnævnte fire strategier sagtens være tilstrækkelige til at få din markedsføringsindsats til at give gevaldigt pote alligevel.

 

Konklusion

Er Facebook Power 5 noget for din virksomhed? I mange tilfælde kan det fint betale sig at eksperimentere med automatisering af ens markedsføringsindsats på Facebook. Når det er sagt, så er der selvfølgelig nogle områder, hvor det giver bedre mening at implementere Power 5 end andre.

 

For at Power 5 virker bedst, så kræver det en stor kundebase, som algoritmerne kan indsamle data fra, og derfra, med udgangspunkt i det datadrevne grundlag, snævre markedsføringsindsatsen ind. Den store kundebase finder man oftere i B2C-virksomheder, der appellerer bredt, end ved B2B-virksomheder, der snævrer sig mere ind på nicher. 

 

Det er dermed ikke sagt, at det kun er B2C-virksomhederne, der kan drage gavn og nytte af Power 5-frameworket. Men hver virksomhed må gøre op med sig selv (eller bedre: eksperimentere med) i hvor høj grad Power 5 udgør et relevant system til markedsføring for dem.

 

Når Power 5 derimod er et nyttigt markedsføringsværktøj for virksomheder, så hjælper det især med til at fremme to parametre:

  1. Power 5 skaber resultater. Frameworket driver flere leads eller kunder med en forbedret CPA.
  2. Power 5 sparer dig for masser af tid. Ressourcerne, der går til markedsføring, er ofte enorme. Med Power 5 kan du automatisere din markedsføring på hele platformen – så længe du leverer indhold, som Facebooks algoritme kan arbejde og eksperimentere med.

 

Vi håber, at du med denne indføring har fået en grundlæggende forståelse for, hvad Facebooks Power 5 er, og hvordan dette framework kan hjælpe din markedsføringsindsats på Facebook til nye højder. 

 

Held og lykke (selvom “held” og “lykke” ikke er begreber, som Facebooks datadrevne algoritme kender til) med at skaffe flere kunder med Power 5!

Privacy Preference Center